Natürel Sızma Erken Hasat Zeytinyağı 5 lt (2024 Üretim)
Kategori: Zeytinyağı
Edremit - Havran bölgesinde bulunan zeytinlerden elde edilir. Zeytinyağı düşük veya orta şiddette acılık ve yakıcılık içeren, hafif akıcı ve genel olarak su gibi diye tanımlanan karakteristik hisse haiz hoşa giden tatlımsı his bırakan natürel sızma zeytinyağıdır.
Erken Hasat zeytinyağı, Ekim ayında toplanan, daha tam yağlanmamış, olgunlaşmamış yeşil zeytinlerden elde edilir. Erken Hasat zeytinyağının Olgun Hasat zeytinyağından temel farkı üretim şekli değil, zeytinlerin toplanma zamanıdır.
Erken Hasat zeytinyağı antioksidan özelliği taşıyan polifenol açısından zengin bir natürel sızma zeytinyağıdır. Zeytin olgunlaşmadan evvel yeşil olur ve bunun temel sebebi polifenollerdir. Hasat zamanının Ekim ayı, yani zeytinlerin yeşil olduğu dönem olması ise zeytinyağının yüksek polifenollü olmasını sağlar.FAYDALARI
Metabolizmayı Artırır; Zeytinyağı çocuklarda beyin gelişimini, kemik yapısını ve metabolizmayı hızlandırmaktadır. Yaşlı bireyler içinse çok faydalı bir vitamin olan, E vitamini kaynağıdır.
Kilo Verdirir; Uzmanlar, zeytinyağında olan tekli doymamış yağlardan kilo almanın zor olduğunu söylemişlerdir. Zeytinyağıyla ilgili yapılan araştırmalar, kilo verme amaçlı kullanılmasında olumlu neticeleri olduğunu ortaya koymuştur.
Sindirim Sistemine Yararlıdır; Zeytinyağının sindirim sistemine destek olduğu bilinmektedir. Bağırsak hareketlerini iyileştirmek ve sindirim sistemini temizlemek amacıyla tıbbi bir yağ olarak kullanılmaktadır.
Kalp Sağlığında Etkilidir; Doğal zeytinyağı yüzde 70 oranında tekli doymamış yağ asidi içerir. Sonuç olarak, kandaki kolesterol birikimini ve kalp problemlerini azaltır.
Cilt Sağlığını Korur; Zeytinyağı içerisinde yüksek oranda E vitamini bulundurur ve bu vitamin cildi rüzgâr, güneş ışınları vb. dış etkenlerden korur. İlaveten zeytinyağı son derece iyi bir nemlendirici özelliğe sahiptir. İçeriğinde bulunan E vitamini ile cildi akneden, iltihaplanmadan, cilt kanserinden korumaktadır. Topuklarda oluşan çatlarında tedavisinde kullanılabilir.
Enflamasyonu Engeller; Zeytinyağı, antimikrobiyal ve anti-inflamatuar niteliklere sahip fenoller bakımından zengindir. Sonuç olarak zeytinyağının kullanımı patojenik bakterilerin büyümesini önlemeye yardımcı olarak iltihabı hafifletir.
Kolesterol Düzeyini Azaltır; LDL kolesterol, pulmoner kalp rahatsızlıkları ve kalp krizi riskini artıran kötü bir kolesterol çeşididir. Yaklaşık 40 antioksidan kimyasal açısından zengin sızma zeytinyağı, LDL kolesterolün oksidasyon tesirlerini azaltmaya destek olur. Bununla birlikte HDL kolesterol düzeylerini de artırır.
Yaşlanmayı Geciktirir; Antioksidanlar nazarında zengin olan zeytinyağı, insan bedeninin doğal yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır. Doğal bitkisel terapide ve kozmetik ürünlerde kullanılan bu yağ, cilde doğal parlak bir görünüm vermektedir.
Kanser Karşı Savaşır; Zeytinyağının insan bedenini kanserli büyümeye, bilhassa da bağırsak kanserine karşı koruduğu söylenmektedir.
Hücre Duvarlarını Kuvvetlendirir; Zeytinyağı içeriğinde daha güçlü hücre duvarlarının meydana gelmesine yardımcı olan polifenoller bulundurmaktadır. Aynı zamanda, çeşitli kalp rahatsızlıklarına karşı sizleri koruyan arter duvarlarının elastikiyetini artırmaktadır.
Meme Kanserini Engeller; Son zamanlar yapılan bir araştırma, zeytinyağının mühim bir bileşeni olan hidroksitirosolün, postmenopozal kadınlarda oluşabilecek meme kanserini engellemeye yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.
Hipertansiyondan Korur; Son zamanlarda yapılan bir araştırma, nitrik, nitrat ve doymamış yağ bakımından zengin gıdalardan meydana gelen bir Akdeniz diyetinin sizleri hipertansiyondan koruyabileceğini göstermektedir.
Not: Sıcak ortamlardan ve Güneş ışığından muhafaza ediniz.