FAYDALARI
Besleyici maddeleri bol miktarda içeren besinlerden bir tanesidir. Zeytin içinde bolca protein, sağlıklı yağ, A, E ve C vitaminleri beraberinde kalsiyum, kükürt, klor ve magnezyum mineralleri bulunmaktadır. Tüm bu vitamin ve mineraller kalp sağlığı için faydalı ve gereklidir. Zeytin, yaşlanmanın belirtilerini geciktirme özelliği ile bilinir.
A, E ve C vitaminleri açısından zengin olan zeytin aynı zamanda fosfor, kalsiyum, kükürt, klor ve magnezyum gibi mineralleri de içermektedir. Bu mineraller vücut sağlığı için son derece önemli bir yere sahiptir.
Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır.
Hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktirir.
Besin değeri çok yüksektir.
Sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir.
Kemik gelişimine faydalıdır. Özellikle gelişim çağında olan çocukların sabah kahvaltısında 5-10 tane zeytin yemeleri önerilmektedir.
Cildi besleyerek daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırır.
Zeytinin yaprakları kan dolaşımını artırır, kalp kasının pompalama gücünü yükseltir.
Kronik sinüzit sorunu çeken kişiler zeytinin yaprağını kaynatarak suyunu içebilirler.
Kalp krizi riskini azaltır.
Zararlı mikroorganizmalarla savaşarak, vücudu enfeksiyonlara karşı korur
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Kronik yorgunluk sendromu çeken kişilere fayda sağladığı tespit edilmiştir.
Özellikle kadınların en büyük sorunu olan ödem oluşmasını önler.
Bağırsakların emilimini artırır.
Tansiyonu düzenler.
Pankreas salgısını uyarır.
Mide asidi salgısını azaltır.
Kan şekerini düzenlediği için diyabet hastalarının çok aşırıya gitmeden tüketmelerinde sakınca görülmemektedir.
Prostat ve meme kanseri oluşma riskini azaltır.