Kestane - Ihlamur Balı 850 Gr (Kazdağı Bölgesi)
Kategori: Bal Ürünleri
1) Ihlamur balı soğuk algınlığı, grip gibi mevsimsel rahatsızlıklarda terletme özelliğiyle semptomların hafifletilmesinde yardımcı olmaktadır.
2) Genel olarak balın rahatlatma etkisi vardır. Ihlamur balı da düzenli kullanımda stres, kaygı, depresyon şikayetlerine iyi gelmektedir.
3) Hazımsızlık şikayetlerini gidererek sindirim problemlerini çözmede etkilidir.
4) Güçlü içeriği sayesinde ıhlamur balı kanser oluşumunu engeller.
5) Sinir sistemini ve kasları güçlendirdiği için vücudun dayanıklılığının artmasına yardımcı olur.
6) Ateş düşürücü özelliği olan ıhlamur balı her türlü öksürük sorunu için tam bir şifadır.
7) Safra kesesi sıkıntılarında oluşan rahatsızlıkları minimalize eder.
8) Migrenin sebep olduğu baş ağrıları, kas ağrısı ve spazm gidermede oldukça etkilidir.
9) Karaciğer rahatsızlıklarına şifa olan ıhlamur balı sağlık açısından büyük önem taşır.
10) Kan basıncını düşürme etkisi bulunur. Çarpıntı şikayetlerini giderir.
Ihlamur Balı Nasıl ve Ne Kadar Tüketilmelidir?
Öncelikle 1 yaş altındaki çocukların bal tüketimi doğru olmadığı için 1 yaş altı çocuklarda ıhlamur balını da kullanmayınız. Kronik rahatsızlığı olanların doktoruna danışarak tüketmesi tavsiye edilir.Ihlamur balını ister çaya ekleyerek, isterseniz kahvaltılarda ekmeğinize sürerek tüketmeniz mümkündür. Tatlı yapımında, hamur işlerinde şeker yerine kullanılabilen ıhlamur balına baskın tat özelliğinden dolayı dikkat etmek gerekir. İstenildiği takdirde süt veya yoğurtla karıştırılarak da tüketimi sağlanabilir.