2001 TL ve Üzerindeki Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Menu

Kestane - Ihlamur Balı 850 Gr (Kazdağı Bölgesi)

Kategori: Bal Ürünleri

0₺ 800₺ İndirim Miktarı
  • 1) Ihlamur balı soğuk algınlığı, grip gibi mevsimsel rahatsızlıklarda terletme özelliğiyle semptomların hafifletilmesinde yardımcı olmaktadır.

    2) Genel olarak balın rahatlatma etkisi vardır. Ihlamur balı da düzenli kullanımda stres, kaygı, depresyon şikayetlerine iyi gelmektedir.

    3) Hazımsızlık şikayetlerini gidererek sindirim problemlerini çözmede etkilidir.

    4) Güçlü içeriği sayesinde ıhlamur balı kanser oluşumunu engeller.

    5) Sinir sistemini ve kasları güçlendirdiği için vücudun dayanıklılığının artmasına yardımcı olur.

    6) Ateş düşürücü özelliği olan ıhlamur balı her türlü öksürük sorunu için tam bir şifadır.

    7) Safra kesesi sıkıntılarında oluşan rahatsızlıkları minimalize eder.

    8) Migrenin sebep olduğu baş ağrıları, kas ağrısı ve spazm gidermede oldukça etkilidir.

    9) Karaciğer rahatsızlıklarına şifa olan ıhlamur balı sağlık açısından büyük önem taşır.

    10) Kan basıncını düşürme etkisi bulunur. Çarpıntı şikayetlerini giderir.

    Ihlamur Balı Nasıl ve Ne Kadar Tüketilmelidir?


       Öncelikle 1 yaş altındaki çocukların bal tüketimi doğru olmadığı için 1 yaş altı çocuklarda ıhlamur balını da kullanmayınız. Kronik rahatsızlığı olanların doktoruna danışarak tüketmesi tavsiye edilir. 

    Ihlamur balını ister çaya ekleyerek, isterseniz kahvaltılarda ekmeğinize sürerek tüketmeniz mümkündür. Tatlı yapımında, hamur işlerinde şeker yerine kullanılabilen  ıhlamur balına baskın tat özelliğinden dolayı dikkat etmek gerekir. İstenildiği takdirde süt veya yoğurtla karıştırılarak da tüketimi sağlanabilir. 

  • 1) Ihlamur balı soğuk algınlığı, grip gibi mevsimsel rahatsızlıklarda terletme özelliğiyle semptomların hafifletilmesinde yardımcı olmaktadır.

    2) Genel olarak balın rahatlatma etkisi vardır. Ihlamur balı da düzenli kullanımda stres, kaygı, depresyon şikayetlerine iyi gelmektedir.

    3) Hazımsızlık şikayetlerini gidererek sindirim problemlerini çözmede etkilidir.

    4) Güçlü içeriği sayesinde ıhlamur balı kanser oluşumunu engeller.

    5) Sinir sistemini ve kasları güçlendirdiği için vücudun dayanıklılığının artmasına yardımcı olur.

    6) Ateş düşürücü özelliği olan ıhlamur balı her türlü öksürük sorunu için tam bir şifadır.

    7) Safra kesesi sıkıntılarında oluşan rahatsızlıkları minimalize eder.

    8) Migrenin sebep olduğu baş ağrıları, kas ağrısı ve spazm gidermede oldukça etkilidir.

    9) Karaciğer rahatsızlıklarına şifa olan ıhlamur balı sağlık açısından büyük önem taşır.

    10) Kan basıncını düşürme etkisi bulunur. Çarpıntı şikayetlerini giderir.

    Ihlamur Balı Nasıl ve Ne Kadar Tüketilmelidir?


       Öncelikle 1 yaş altındaki çocukların bal tüketimi doğru olmadığı için 1 yaş altı çocuklarda ıhlamur balını da kullanmayınız. Kronik rahatsızlığı olanların doktoruna danışarak tüketmesi tavsiye edilir. 

    Ihlamur balını ister çaya ekleyerek, isterseniz kahvaltılarda ekmeğinize sürerek tüketmeniz mümkündür. Tatlı yapımında, hamur işlerinde şeker yerine kullanılabilen  ıhlamur balına baskın tat özelliğinden dolayı dikkat etmek gerekir. İstenildiği takdirde süt veya yoğurtla karıştırılarak da tüketimi sağlanabilir. 

FAYDALARI

Kestane balı, bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bu sayede vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor.

Özellikle kış hastalıkları diyebileceğimiz grip, nezle, soğuk algınlığı gibi sorunlara hızlıca çözüm oluyor.

Bitmek bilmeyen öksürüğün kesilmesini sağlıyor, balgam söktürücü bir etki gösteriyor.

Güçlü antioksidan özellikleri bulunduğundan vücuttan mikropların uzaklaşmasını sağlıyor, vücudu temizliyor.

Bu özelliği sayesinde sadece boğaz enfeksiyonlarına değil aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi geldiği biliniyor.

Kan şekerini düzenleyici etkiler gösterebildiğinden ölçülü olarak tüketildiğinde diyetlere destek veren bir malzeme olduğu biliniyor.

Kestane balı, daha uzun süre tok tutuyor.

Antioksidan özellikleri sayesinde cilt ve saç sağlığını da destekliyor.

Düzenli ve ölçülü olarak tüketildiğinde cildin temizlenmesini, siyah noktaların ve sivilcelerin yok olmasını sağlıyor.

Sindirim sistemini olumlu olarak etkilediğinden hazmı kolaylaştırdığı, buna bağlı mide ağrısı ve kramplarıysa yok ettiği biliniyor.

Antiseptik özellikler gösteren kestane balı, bu özelliği sayesinde ağız içinde oluşan aft gibi yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Kan dolaşımını hızlandırarak soğuk günlerde içimizin ısınmasını sağlıyor.

Bu özelliğiyle vücuda enerji veriyor.

Güçlü antioksidan özeliklerininse sadece grip gibi hastalıklara karşı değil birçok kanser türüne karşı da vücudu koruyucu etkiler oluşturduğu biliniyor.

Var olan hastalıklı hücrelerin büyüyüp yayılmasını önlerken yenilerinin oluşumunu ise elinden geldiğince engelliyor.

Bağırsakların da fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine destek olan kestane balının gaz problemlerine karşı da etkili olduğu söyleniyor.

Not: 1 yaşından küçüklere bal yedirilmesi tavsiye edilmemektedir. Doğal olduğundan kristalleşebilir. Bu haliyle tüketebilir veya kavanozu 45 derece sıcaklıktaki suda bir süre bekleterek çözebilirsiniz. Güneş ışığından koruyunuz.

Unutulmaması gereken bir husus var; bal bir gıdadır, ilaç değil, şifadır.  Devamlı tüketildiğinde vücut direncini artırır, hastalıklara karşı korur. 

Tasarlanmaktadır.