2001 TL ve Üzerindeki Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Menu

Kekik Balı 850 Gr (Kazdağı Bölgesi)

Kategori: Bal Ürünleri

0₺ 750₺ İndirim Miktarı
  • Kaz dağlarında bulunan dağ kekiklerinden üretilmiştir. Kekik bileşiminde “Timol” içeren uçucu bir yağ vardır. Çiçeklenme dönemi Mayıs başından Ağustos sonuna kadar devam eder. Kekik Balı açık altın sarısı renktedir. Tadı ve aroması çok güzeldir. Kekik Balı enzim içeriği bakımından çok zengindir. Antiparaziter etkisi ile bilinir. Bu etkisi Timol denen Terpenik maddeden dolayıdır. Kekik balı soğuk algınlığını kısa sürede giderir ayrıca yara iyileştirici özelliği vardır. Kekik balı, bal çeşitlerinin arasında en özellikli olanıdır. Saf kekik otundan öz toplayan arıların ürettiği şeffaf, kekik kokulu, buruk tatlı bir baldır. Karaciğer başta olmak üzere mide, astım ve egzama hastalıklarına iyi geldiği söylenir.

  • Kaz dağlarında bulunan dağ kekiklerinden üretilmiştir. Kekik bileşiminde “Timol” içeren uçucu bir yağ vardır. Çiçeklenme dönemi Mayıs başından Ağustos sonuna kadar devam eder. Kekik Balı açık altın sarısı renktedir. Tadı ve aroması çok güzeldir. Kekik Balı enzim içeriği bakımından çok zengindir. Antiparaziter etkisi ile bilinir. Bu etkisi Timol denen Terpenik maddeden dolayıdır. Kekik balı soğuk algınlığını kısa sürede giderir ayrıca yara iyileştirici özelliği vardır. Kekik balı, bal çeşitlerinin arasında en özellikli olanıdır. Saf kekik otundan öz toplayan arıların ürettiği şeffaf, kekik kokulu, buruk tatlı bir baldır. Karaciğer başta olmak üzere mide, astım ve egzama hastalıklarına iyi geldiği söylenir.

FAYDALARI

1- Genellikle kış aylarında tüketilen kekik balı, bağışıklık sistemini güçlendirir. Beslenme uzmanları ve doktorlar, özellikle sık sık grip ve nezle olan kişilerin düzenli aralıklarla kekik balı tüketmesini öneriyor.

2- Kekik balı, inatçı öksürüklerin çok daha kısa sürede geçmesini sağlar.

3- Günde bir tatlı kaşığı kekik balı yemek vücuda faydalı hücrelerin sayısını arttırır.

4- Kekik balı, gastrit, ülser ve reflü gibi mide hastalıklarına karşı korur.

5- Sindirim sistemini güçlendirir, hazımsızlık ve şişkinlik şikâyetlerinin azalmasını sağlar.

6- Boğaz ağrısına iyi gelir.

7- Sabah aç karnına bir kaşık kekik balı yemek enerji verir.

8- İştah kesici özelliğe sahip olan kekik balı, diyet listelerinde de yer alıyor.

9- Nefes darlığı şikâyeti bulunanlar da kekik balı tüketebilir.

10- Gribal enfeksiyonun diğer hücrelere yayılmasını önler.

11- Cilt yaralarını kısa sürede geçirir.

12- Yüksek oranda Timol içeren kekik balı, karaciğer ve mideye iyi gelir.

NOT: 1 yaşından küçüklere bal yedirilmesi tavsiye edilmemektedir. Doğal olduğundan kristalleşebilir. Bu hali ile tüketebilir veya kavanozu 45 derece sıcaklıktaki suda bir süre bekleterek çözebilirsiniz. Güneş ışığından koruyunuz. Unutulmaması gereken bir husus var; bal bir gıdadır, ilaç değil, şifadır.  Devamlı tüketildiğinde vücut direncini artırır, hastalıklara karşı korur. 

Tasarlanmaktadır.