ÖZELLİĞİ
Balımız, Kaz Dağları’nın eşsiz havasıyla beslenen Edremit Körfezinin onlarca çeşit çiçeklerinden, arılarımız tarafından toplanan nektar ve polenlerin bir araya gelmesiyle oluşan tamamen doğal üretim ile elde edilmiştir.
FAYDALARI
1- Hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir: Çiçek balı kışın ılık su ya da süt ile tüketildiğinde vücudun direncini arttırır.
2- Boğaz ağrısına iyi gelir: Düzenli aralıklarla bal tüketmek boğazı yumuşatır ve ağrıyı dindirir.
3- Tatlı ihtiyacını karşılar: Tamamen organik olan çiçek balları ne kadar tatlı olursa olsun kandaki şeker oranını yükseltmez. Hem tatlı ihtiyacını karşılar hem de kilo aldırmaz.
4- Doğal bir antibiyotiktir: Nezle, grip, sinüzit gibi kışın sık görülen hastalıklara karşı koruma sağlar.
5- Enerji verir: Sabahları bal yemek, güne çok daha zinde başlamanızı sağlar.
6- Eklem ağrılarına iyi gelir: B12 oranı oldukça yüksek olan çiçek balı eklem ve kas ağrılarına iyi gelir.
7- Kalsiyum ve demir açısından zengindir.
8- Çocukların sağlıklı kemik gelişimi için tüketilmelidir.
Not: 1 yaşından küçüklere bal yedirilmesi tavsiye edilmemektedir. Doğal olduğundan kristalleşebilir. Bu haliyle tüketebilir veya kavanozu 45 derece sıcaklıktaki suda bir süre bekleterek çözebilirsiniz. Güneş ışığından koruyunuz. Unutulmaması gereken bir husus var; bal bir gıdadır, ilaç değil, şifadır. Devamlı tüketildiğinde vücut direncini artırır, hastalıklara karşı korur.