2001 TL ve Üzerindeki Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Menu

Çam - Kestane Balı 850 Gr (Kazdağı Bölgesi)

Kategori: Bal Ürünleri

0₺ 800₺ İndirim Miktarı
  • Kaz dağlarında üretilmiştir. Kestane balı, arıların kestane ağacının belirli bir döneminde bu ağacın çiçeklerinden topladıkları özlerden elde edilen bir bal türüdür. Kestane ağaçlarının çiçeklenmeye başladığı haziran ayında yoğun bir şekilde çalışan arılar sayesinde elde edebildiğimiz bu bal, diğer birçok çiçek balına göre daha az üretilebildiğinden daha değerli ballar arasında sayılıyor. Hafif buruk ve acımsı bir tadı olan ve kendine has kokusuyla hemen ayırt edilebilir.

  • Kaz dağlarında üretilmiştir. Kestane balı, arıların kestane ağacının belirli bir döneminde bu ağacın çiçeklerinden topladıkları özlerden elde edilen bir bal türüdür. Kestane ağaçlarının çiçeklenmeye başladığı haziran ayında yoğun bir şekilde çalışan arılar sayesinde elde edebildiğimiz bu bal, diğer birçok çiçek balına göre daha az üretilebildiğinden daha değerli ballar arasında sayılıyor. Hafif buruk ve acımsı bir tadı olan ve kendine has kokusuyla hemen ayırt edilebilir.

FAYDALARI

Kestane balı, bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bu sayede vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor.

Özellikle kış hastalıkları diyebileceğimiz grip, nezle, soğuk algınlığı gibi sorunlara hızlıca çözüm oluyor.

Bitmek bilmeyen öksürüğün kesilmesini sağlıyor, balgam söktürücü bir etki gösteriyor.

Güçlü antioksidan özellikleri bulunduğundan vücuttan mikropların uzaklaşmasını sağlıyor, vücudu temizliyor.

Bu özelliği sayesinde sadece boğaz enfeksiyonlarına değil aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi geldiği biliniyor.

Kan şekerini düzenleyici etkiler gösterebildiğinden ölçülü olarak tüketildiğinde diyetlere destek veren bir malzeme olduğu biliniyor.

Kestane balı, daha uzun süre tok tutuyor.

Antioksidan özellikleri sayesinde cilt ve saç sağlığını da destekliyor.

Düzenli ve ölçülü olarak tüketildiğinde cildin temizlenmesini, siyah noktaların ve sivilcelerin yok olmasını sağlıyor.

Sindirim sistemini olumlu olarak etkilediğinden hazmı kolaylaştırdığı, buna bağlı mide ağrısı ve kramplarıysa yok ettiği biliniyor.

Antiseptik özellikler gösteren kestane balı, bu özelliği sayesinde ağız içinde oluşan aft gibi yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Kan dolaşımını hızlandırarak soğuk günlerde içimizin ısınmasını sağlıyor.

Bu özelliğiyle vücuda enerji veriyor.

Güçlü antioksidan özeliklerininse sadece grip gibi hastalıklara karşı değil birçok kanser türüne karşı da vücudu koruyucu etkiler oluşturduğu biliniyor.

Var olan hastalıklı hücrelerin büyüyüp yayılmasını önlerken yenilerinin oluşumunu ise elinden geldiğince engelliyor.

Bağırsakların da fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine destek olan kestane balının gaz problemlerine karşı da etkili olduğu söyleniyor.

Not: 1 yaşından küçüklere bal yedirilmesi tavsiye edilmemektedir. Doğal olduğundan kristalleşebilir. Bu haliyle tüketebilir veya kavanozu 45 derece sıcaklıktaki suda bir süre bekleterek çözebilirsiniz. Güneş ışığından koruyunuz.

Unutulmaması gereken bir husus var; bal bir gıdadır, ilaç değil, şifadır.  Devamlı tüketildiğinde vücut direncini artırır, hastalıklara karşı korur. 

Tasarlanmaktadır.