2001 TL ve Üzerindeki Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Menu

Biber Salçası Acı Ev Yapımı (650 gr)

Kategori: Yöresel Ürünler

0₺ 200₺ İndirim Miktarı
  • Salça yüzyıllar öncesinde yaz aylarında yetişen sebzeleri, kış aylarında da sağlıklı bir biçimde tüketmek amacıyla ortaya çıkmış bir gıda maddesidir. Geçmiş yıllarda büyüklerimizin yaz ayları sonlarında kışa yaptıkları hazırlıkların en önemlisi olan salça, günümüzde gıda markaları tarafından üretilerek satışa sunuluyor. Yemeklere renk ve lezzet katan salçalar, domates ya da kırmızıbiber gibi sebzelerden üretilmektedir.

  • Salça yüzyıllar öncesinde yaz aylarında yetişen sebzeleri, kış aylarında da sağlıklı bir biçimde tüketmek amacıyla ortaya çıkmış bir gıda maddesidir. Geçmiş yıllarda büyüklerimizin yaz ayları sonlarında kışa yaptıkları hazırlıkların en önemlisi olan salça, günümüzde gıda markaları tarafından üretilerek satışa sunuluyor. Yemeklere renk ve lezzet katan salçalar, domates ya da kırmızıbiber gibi sebzelerden üretilmektedir.

Salça yüzyıllar öncesinde yaz aylarında yetişen sebzeleri, kış aylarında da sağlıklı bir biçimde tüketmek amacıyla ortaya çıkmış bir gıda maddesidir. Geçmiş yıllarda büyüklerimizin yaz ayları sonlarında kışa yaptıkları hazırlıkların en önemlisi olan salça, günümüzde gıda markaları tarafından üretilerek satışa sunuluyor. Yemeklere renk ve lezzet katan salçalar, domates ya da kırmızıbiber gibi sebzelerden üretilmektedir.

Yaz aylarında daha bol ve lezzetli olan sebzelerin kışın da kullanılması amacıyla üretilen bir gıda maddesidir. Neredeyse her yemeğe eklenen salça ürünleri, yemeğe renk ve lezzet katmak amacı ile kullanılmaktadır. Domates ve kırmızıbiber gibi yaz aylarında yetiştirilen sebzelerin çeşitli biçimlerde ezilerek sularının çıkarılmasının ardından elde edilen suyun kaynatılması ile üretilen püre halinde bir gıda maddesidir.

Salça ürünlerinin üretildiği sebzeye göre domates salçası ve kırmızıbiber salçası olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Domates salçası ürünleri de üretim koşullarına göre sıcak işleme ve soğuk işleme olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Sıcak işleme ile üretilen domates salçası çeşitlerinde elde edilen püre pişirilerek hazırlanıyor. Soğuk işleme yönteminde ise püre çiğ olarak hazırlanıyor. Salçayı çiğ ya da pişirerek yapmak tat açısından bir fark yaratmamaktadır.

Tasarlanmaktadır.