2001 TL ve Üzerindeki Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Menu

Andız Pekmezi Ev Yapımı (800 gr)

Kategori: Yöresel Ürünler

0₺ 300₺ İndirim Miktarı
  • Andız pekmezi, andız ağacının meyvesinden oluşturulan pekmezdir. Andız pekmezinin yapmak için özellikle andız ağacının yapraklarından, kozalağından, meyvesinden ve dalından yararlanılır. Andız pekmezi yüksek yerlerde yetişen çam ağaçlarında bulunan meyvelerin işlem görerek pekmeze dönüştürülmesi ile oluşur. Çam ağaçlarının meyvesi olan andız birçok işlemden geçer. Andız pekmezi birçok pekmeze göre çok daha yoğun bir yapıya sahiptir. Andız pekmezi diğer pekmezler gibi tatlı bir özelliğe sahip değil daha acıdır. Bu sebeple tek başına tüketemeyenler için tahinle tüketimi önerilmektedir. Andız pekmezi içerisinde yüksek miktarda E vitamini ve kalsiyum yer almaktadır. Bu açıdan sağlığımıza çok büyük faydaya sahiptir.

  • Andız pekmezi, andız ağacının meyvesinden oluşturulan pekmezdir. Andız pekmezinin yapmak için özellikle andız ağacının yapraklarından, kozalağından, meyvesinden ve dalından yararlanılır. Andız pekmezi yüksek yerlerde yetişen çam ağaçlarında bulunan meyvelerin işlem görerek pekmeze dönüştürülmesi ile oluşur. Çam ağaçlarının meyvesi olan andız birçok işlemden geçer. Andız pekmezi birçok pekmeze göre çok daha yoğun bir yapıya sahiptir. Andız pekmezi diğer pekmezler gibi tatlı bir özelliğe sahip değil daha acıdır. Bu sebeple tek başına tüketemeyenler için tahinle tüketimi önerilmektedir. Andız pekmezi içerisinde yüksek miktarda E vitamini ve kalsiyum yer almaktadır. Bu açıdan sağlığımıza çok büyük faydaya sahiptir.

Andız Pekmezi Nasıl Tüketilir?

Andız pekmezinin birçok farklı şekilde tüketimi mevcuttur. Andız pekmezinin her sabah kahvaltıda bir yemek kaşığı kadar tüketilmesi kısa sürede kişinin fayda görmesini sağlayan bir durumdur. Aynı zamanda tahin ile karıştırılarak da tüketimi sağlanabilir. Böylece acı bir tadı olan andız pekmezinin acı tadı yumuşatılmış olur. Pekmezin tüketimi kolaylaşır. Özellikle ağız yaraları için andız pekmezinin ılık su ile karıştırılarak içilmesi veya ağızda gargara yapılması da oldukça faydalı bir durumdur.

FAYDALARI

- İçerdiği yağ asitleri sayesinde antioksidan görevi görür. Bu etki üst solunum yolları hastalıklarında yaşanan nezle ve grip gibi özellikle kışın yaşanan hastalıklara iyi gelir. Balgam da bulunan iltihabında söker. Böylece kişiyi rahatsız eden bir durumdan kurtulmasını sağlar.
- Andız pekmezinin diğer bir faydası ise eklem romatizma ve kemik hastalıklarına iyi gelmesidir.
- Romatizmalı hastalıkların neden olduğu ağrıların şiddetinde azalma sağlar. Andız pekmezi aynı zamanda romatizmalı hastalıkların da ilerlemesini engellemektedir.
- Antioksidan özelliği sayesinde ağız içi yaralarına da fayda sağlayan andız pekmezi ağız yaraları için kullanımı ise bir kaşık andız pekmezinin yarım bardak ılık su ile karıştırılması ve gargara yapması şeklinde uygulanmaktadır.
- İdrar yolu enfeksiyonunu önleyen andız pekmezi kolayca tuvalete çıkmayı destekleyen bir özelliğe sahiptir. Böylece idrara çıkma sorununu ortadan kaldırır.
- Büyük tuvaletin yapımını da kolaylaştıran andız pekmezi bağırsaklardaki parazitleri azaltarak rahat dışkılama işlemi de sağlar.
- Andız pekmezi düzenli tüketimde basur ve ishal gibi durumların yaşanması ihtimalinde azaltır.
- Vücutta bulunan toksinleri atmak amacıyla karaciğere yardım eden andız pekmezi ayrıca kanı temizleyerek damar yollarını da açar. Böylece kalp damar tıkanıklıkları ile ortaya çıkan kalp krizi riskini de azaltır.
- Böbrek taşlarının düşürülmesinde de andız pekmezinin oldukça etkisi vardır.
- Andız pekmezi vücutta çıkan çıban gibi yaralara da sürüldüğünde yaraları iyileştirdiği kabul edilmektedir.

Tasarlanmaktadır.